Så här återställer du återställningspunkter


How-To | Återställa BIOS till grundinställningarna (Maj 2019).

Anonim

Felaktig handling när man arbetar på en dator kan leda till sitt instabila arbete. För att avbryta dem och undvika negativa konsekvenser tillhandahålls systemåterställningsfunktionen.

Du behöver

  • -Dator.

instruktion

1

Rollback är utformad för att återställa operativsystemets tillstånd vid normal drift. Detta är möjligt genom att skapa återställningspunkter som fixar systemets tillstånd vid en viss tidpunkt. Sådana poäng skapas automatiskt en gång om dagen eller vid förekomsten av vissa systemhändelser. Det är också möjligt att skapa dem manuellt. Detta kan göras enligt följande: " Systemåterställningsguiden " → "Skapa en återställningspunkt " → "Beskrivning av kontrollpunkten" → "Skapa".

2

För att spara dem behöver du minst 300 MB ledigt hårddiskutrymme. De lagras tills diskutrymmet är reserverat, vilket är reserverat för systemåterställning . När rymden minskar tas gamla punkter bort och platsen frigörs av nya.

3

Fördelen med denna funktion är möjligheten att återställa systemets operativa tillstånd utan att ominstallera Windows.

4

Du kan starta den här funktionen på följande sätt: - "Startmeny" → "Alla program" → "Standard" → "Systemverktyg" → "Systemåterställning"; - "Start" → "Hjälp och support" → "Uppgiftsval" → "Avbryt ändringar med systemåterställning "; -" Start "→" Kör "→" Öppna fält "→% SystemRoot% system32
estore
strui.exe

5

När du har startat programmet, välj alternativet "Återställ ett tidigare tillstånd på datorn" i fönstret som öppnas och klicka på Nästa. Markera den punkt som du vill återställa systemet i fönstret Välj återställningspunkt. Bekräfta sedan sitt val och återställningsförfarandet själv. Processen börjar.

6

Efter att ha slutfört alla nödvändiga åtgärder, startar systemet om. Därefter visas ett fönster som innehåller information om hur restaureringen ägde rum. I det här fallet kan det bara vara två alternativ: det var lyckat eller inte hänt.

7

Det är möjligt att avbryta denna process. För att göra detta finns det ett alternativ "Avbryt denna återställning".

Var uppmärksam

Innan du använder den här funktionen måste du spara filer och stänga alla pågående program. Återhämtning påverkar inte personliga filer som dokument, foton eller e-postmeddelanden. Denna process kan ta ganska lång tid.